De laatste dagen Marokko en de eerste overnachting Mauritanië

6 maart 2018

Na redelijk goed geslapen te hebben omdat we allemaal kapot moe waren stonden we rond een uur of 8 op, de tenten waren kletsnat door het vocht dat in de lucht hing. Het was tijd om naar de stad Dakhla te gaan, hier moesten we opzoek naar een garage voor de Subaru te maken en we moesten zoeken voor een lucht- en brandstoffilter voor de Terrano.
Na een tijdje rond te hebben gereden in de stad kwamen we in een straat met allemaal “garages” of we het echt een garage kunnen noemen weet ik niet, het was meer een werkplaats buiten op de stoep... maarja dat ter zeide! Meneer van een van de garages nam het op zich om de Subaru te gaan maken, een auto wat hier bijna nooit rondrijdt, dus onderdelen zijn schaars, de monteur ging zoeken naar een passende veerpoot voor onze auto. Na een half uurtje kwam hij terug, met maar liefs 3 veerpoten, hij ging van 3 veerpoten 1 maken... nou zo gezegd zo gedaan, de veerpoot zit er weer onder en het werkt perfect! Een brandstof filter vinden voor de Terrano was ook geen enkel probleem, de luchtfilter was een ander verhaal... ook was de opvoerpomp van de Terrano nog kapot, hier hebben we een waterpompje voor gebruikt die we toevallig bij ons hadden, als de achterruitenwisser nu wordt bedient gaat het pompje lopen, top monteurs toch???de auto’s zijn weer klaar om verder te gaan, even tanken en op naar Mauritanië.

We reden door de westelijke sahara, een van de saaiste wegen die ik ooit heb gezien, het was een rechte weg met links bergen zand en rechts de zee... en dat voor een goede 8 uur lang. Hierna kwamen we bij een hotel net voor de grens van Mauritanië hier hebben we genoten van een heerlijke pizza en daarna het bed in gedoken om de dag erna goed uitgerust bij de grens te staan!

de grens was allemaal heel langzaam en super warm, er was nergens schaduw en we zaten in de brandende zon te wachten op onze paspoorten. Toen reden we met de groep van 25 autos naar een tent midden in de woestijn, hier kregen we broodjes en mochten we onze eigen tent opzetten. Zodra de zon onder was kregen we de mooie heldere sterrenhemel van de sahara te zien! Iets om nooit te vergeten. Geschreven door Lon W